Història del nostre Grup Bona Nova

L’any 1984 el grup de pregària “Àgape” va enviar quatre persones d’aquest grup a iniciar un grup de Renovació Carismàtica a la parròquia de la Bonanova (P. Portusach, Isabel Gelabert i el matrimoni Ramon Costa i Ascensió Zaldívar). Aquest inici va ser possible gràcies a les converses de la Teresa Armengol de Fuertes, A.C.S., feligresa de Bonanova i membre de l’esmentat grup “Àgape”, amb Mossèn Manuel Sanchiz, franciscà, que en aquells moments era Vicari de la parròquia.

Mn. Joan Oriol, llavors el seu Rector, A.C.S., havia donat la conformitat per aquest inici, proposant ell mateix el nom de “Bona Nova”, i el nou grup va començar al febrer de l’esmentat any 1984.

Mn. Joan Oriol va sol·licitar-nos ajuda, per a la catequesi d’infants de llavors i per al Consell Pastoral, on encara hi col·laborem. En els seus moments últims es va anar a pregar per ell i, en acabar la pregària, li va ser donada, per l’Amparo Soriano, una cita bíblica que el va sorprendre tant que va preguntar si l’havia buscada abans. Li va “tocar” molt perquè la cita bíblica era sobre el premi promès als qui donen la seva vida a Déu.

Durant aquests més de 30 anys de permanència a la parròquia, sempre hem estat a disposició de la mateixa en allò que ens ha estat demanat i possible de portar a terme. S’ha de considerar que el grup és interparroquial, és a dir, cadascú col•labora en les seves respectives parròquies o associacions.

Volem fer constar que amb l’actual Rector, Mn. Carles Sauró, ens sentim tan ben acollits i estimats com ens vàrem sentir amb Mn. Oriol.

Els serveis en els que el grup col•labora són:

  • Música de l’Eucaristia dels diumenges a 2/4 de 9 de la nit, portada pels encarregats de la música del grup, aproximadament des de fa 35 anys.
  • Qualsevol servei demanat en aquesta missa, com passar la safata, lectura Paraula, donar la Comunió.
  • Celebracions ecumèniques.
  • Eucaristia del “Pollet” a les 8 del vespre, al Nadal.
  • Concerts-pregària.
  • Per al Nadal es fa un donatiu a Càrites Parroquial.
  • Aportació mensual a la parròquia per tal d’ajudar al manteniment de la mateixa.

En el transcurs de les 2 hores que dura la pregària, hi ha una hora de lloança i acció de gràcies, d’una forma espontània. A continuació hi ha una petita catequesi portada bé per un capellà, bé per un seglar. Seguim amb testimonis del que el Senyor fa a les nostres vides en aspectes de favors de tota mena i de conversió. També es passa bossa perquè tothom col·labori econòmicament en les despeses del grup i donatius. I acabem amb peticions personals i universals.

El grup està format per persones de diferents parròquies, de totes les edats (de vegades hi ha tres generacions), i condicions, essent la característica principal la pregària de lloança centrada en Jesús per la invocació de l’Esperit Sant, compartint la Paraula de Déu. Una vocació rebuda en la R.C. és l’ecumenisme, visible moltes vegades en el grup.