Orígens de la Renovació Carismàtica

1. Els orígens de la Renovació Carismàtica Catòlica es remunten al Recés de Duquesne, celebrat a Pittsburg (Estats Units), els 17-19 de febrer de 1967. A partir d’aquest moment es va començar a parlar de Pentecostals catòlics, o de Moviment pentecostal catòlic o de Neo-pentecostalisme catòlic, però tant el terme moviment com l’adjectiu pentecostal van ser abandonats ben aviat i la nova realitat fou designada amb el nom de Renovació en l’Esperit, o de Renovació cristiana en l’Esperit. Però el nom que ha prevalgut en la majoria de països ha estat el de Renovació Carismàtica Catòlica.

2. La Renovació Carismàtica catòlica s’ha estès ràpidament i avui és present a més de 130 països. Es calcula que uns 60-80 milions de catòlics de tot el món han experimentat la gràcia d’una nova Pentecosta i d’una renovació de les seves vides.

3. La Renovació Carismàtica va començar a Espanya a partir de l’any 1973 i a poc a poc es va anar estenent per tot el territori nacional. Actualment hi ha uns 600 grups.

(…) Podeu continuar llegint clicant aquí.

I si voleu escoltar tota la història, des dels primers orígens de la Renovació Carismàtica, escolteu aquesta xerrada del dominic Vicente Borragán (50·). Cliqueu aquí.